De gemeenteraad is graag in contact met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de jongeren. Om jongeren meer bij de lokale politiek te betrekken, is een aantal jaren geleden het John van Dijk Fonds opgericht.

Het John van Dijk Fonds is opgericht door de gemeenteraad van Velsen met als doel jongeren meer te betrekken bij de politiek, maar ook om te laten zien hoe het bestuur werkt en wat voor invloed je daarop kunt uitoefenen. Ook als jongere!

Als fonds komen we dan ook graag in contact met jou. Heb je een fantastisch idee voor jouw omgeving en ben je tussen de 14 en de 21, laat dan wat van je horen. Wil je met je klas het gemeentehuis bezoeken? Stuur een berichtje via Twitter, Facebook of Instagram of neem contact op met de griffie of met Sige Bart, raadslid en voorzitter van het John van Dijk Fonds.

Leerlingen in de raadzaal

Zo werkt de Gemeente Velsen

Het gemeentebestuur neemt beslissingen die direct invloed hebben op het dagelijks leven van iedereen. Ook op jouw leven. Zo zorgt de gemeente onder meer voor onderwijs en woningbouw, maar ook voor sport- en culturele voorzieningen, zoals het zwembad, de bibliotheek en de Stadsschouwburg. De gemeente gaat ook over bijvoorbeeld hangplekken, voetbalveldjes en skatebanen.

Wie was John van Dijk?

John van Dijk werd in 1990 op 26 jarige leeftijd raadslid van de gemeente Velsen. Op 30 april 2001 is hij overleden na een lange en slopende ziekte. John is een raadslid geweest dat op ongewone wijze opkwam voor ideeën van jongeren. 
Door zijn inzet, enthousiasme en door het inschakelen van zijn netwerken heeft hij jongeren enthousiast gemaakt voor de politiek. Bij zijn inzet voor jongeren heeft nooit de partijpolitiek voorop gestaan.

John van Dijk

 

 

 

 

 

 

Wie zitten er in het John van Dijk Fonds?

Het fonds bestaat uit een aantal raadsleden en steunfractieleden:

Zij organiseren projecten voor scholieren en jongeren uit de gemeenten Velsen.