De strooiroute

Jaarlijks stelt het college het gladheidsbestrijdingsplan en de strooiroutes vast. De uitvoering van het bestrijden van gladheid doet HVC. De strooiroutes passen we elk jaar aan vanwege veranderingen in doorgaande wegen en verkeersgegevens. Het uitgangspunt voor de strooiroutes zijn doorgaande autowegen, busroutes en de belangrijkste fietsroutes.

De strooiroutes kunt u hier inzien.

Gemeente Velsen bepaalt de strooiroute. Als u opmerkingen of vragen hebt over waarom wegen wel of niet in de strooiroute zitten, neem contact op met de gemeente via het contactformulier.

De wijze van gladheidsbestrijding en de uitgangspunten daarvoor kunt u vinden in het gladheidsbestrijdingsplan:

PDFGladheidbestrijdingsplan 2019-2020 met route.pdf


Eigen stoep

De stoep of trottoir kan door de gemeente of HVC niet worden meegenomen. Dit is te veel werk. We vragen daarom bewoners een handje mee te helpen door zelf hun eigen stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Bij bouwmarkten zijn daarvoor sneeuwschuivers en zakken zout te koop.

Meldingen

Hebt u vragen over de wijze van uitvoering,  bijvoorbeeld omdat een weg op de strooiroute niet goed gestrooid is? Dan meldt u dit via melding openbare ruimte, neem contact op met HVC via klantenservice@hvcgroep.nl of bel 0800 0700.