Eerst het landelijk nummer bellen voor je komt

U kunt u alleen laten testen nadat u een afspraak hebt gemaakt via 0800-1202. U krijgt kort een aantal vragen over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN nummer gevraagd ter identificatie. U krijgt gelijk te horen wanneer u terecht kunt voor een bezoek aan de teststraat van GGD Kennemerland. De locatie van de teststraat is op het parkeerterrein van de Kennemer Sporthal in Haarlem.

Alleen als u klachten heeft

0800-1202 is bedoeld voor iedereen met milde klachten die passen bij het coronavirus. Alleen als u klachten heeft nemen we een test af. Zonder klachten heeft de test geen zin.

Hoe gaat de test in zijn werk?

U moet met de auto naar de teststraat komen. U blijft in uw auto terwijl een verpleegkundige of arts de test afneemt. (Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel).

Uitslag testen 

Zowel bij negatieve als positieve uitslag krijgt u binnen 48 uur bericht over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona bellen we u. In dit gesprek worden isolatie maatregelen en bron- en contactonderzoek besproken. U krijgt informatie over COVID-19 en u kunt eventuele zorgen bespreken en vragen stellen. Heeft u geen COVID-19 dan krijg u een e-mail bericht.

Mogelijk langere wachttijd bij opstart

De verwachting is dat de eerste dagen veel mensen tegelijk zullen bellen. Hierdoor kan het in het begin wellicht langer duren om een afspraak te maken en getest te worden. Maar we zorgen ervoor  dat iedereen met klachten passend bij het coronavirus zo snel mogelijk geholpen wordt. 

Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest vindt u alle informatie terug over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Als u geen testafspraak wilt maar andere vragen hebt over het coronavirus bel dan 0800-1351. Veel informatie vindt u ook op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.