Met de feestdagen gaan veel zaken anders, ook de afvalinzameling van HVC. Op Hemelvaartsdag (21 mei) en tweede pinksterdag (1 juni) haalt HVC geen afval op en komen zij op een eerder of later moment langs dan je gewend bent.

Wilt u weten op welke dag we uw bak komen legen? Download de HVC afval-app of kijk in de online afvalkalender en vul uw postcode en huisnummer in. In de app kunt u er ook voor kiezen om een melding te ontvangen wanneer HVC langskomt en kunt u opzoeken welk afval in welke bak hoort.

Afvalbrengstations gesloten

De afvalbrengstations zijn op feestdagen gesloten. De dagen voor en na feestdagen zijn vaak drukker. Door de maatregelen rondom het coronavirus laat HVC minder bezoekers tegelijk toe om 1,5 meter afstand tussen bezoekers te kunnen garanderen. Hierdoor ontstaan lange wachtrijen, die kunnen oplopen tot 2 uur.

Voor ieders veiligheid vragen we u om uw bezoek naar het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd rekening met lange wachttijden. Kom dus niet vlak voor sluitingstijd naar het afvalbrengstation. Dan kunnen ze u niet meer helpen. Voor adressen en openingstijden kijk in de HVC afval-app of het dichtsbijzijnde afvalbrengstation.