Afvalcoaches HVC op de Boer&Markt

04 juni 2024
Actueel nieuws

Zondag 9 juni van 10.00 tot 18.00 uur vindt de tweede editie plaats van de Boer&Markt op Landgoed Vlugthoven. Ook bekend als het Landje van Scholz.

Duurzaamheid

De markt staat in het teken van duurzaamheid. Alles op deze markt voegt iets toe aan bewust omgaan met voeding, natuur, leefomgeving, mens en dier. Daarom zijn ook de afvalcoaches van HVC aanwezig. Zij laten verschillende, handige producten zien die helpen om minder afval te creëren. Zoals handige ‘food huggers’ om groente, fruit en aangebroken verpakkingen af te sluiten en langer vers te houden.

Test uw kennis

Ook kunnen bezoekers sjoelen en zo leren om afval beter te scheiden. Op de sjoelschijven staan plaatjes van afval en het is de bedoeling dat die in het juiste vakje worden geschoven. Leuk om ook kinderen hiermee te laten spelen, want jong geleerd, is oud gedaan!
Uw kennis wordt getest bij het rad van duurzaamheid. De afvalcoaches stellen u een aantal vragen om de algemene kennis over duurzaamheid te testen. Daarna kunt u aan het rad draaien om een recept of klein product te winnen wat in het teken staat van afval verminderen.

Tuinadvies

Gemeente Velsen biedt ook tuinadvies aan op de Boer&Markt. Twee tuinontwerpers staan voor u klaar. Neem foto's en afmetingen mee voor een zo goed mogelijk advies.