Het Witte Kinderhuis ligt aan de Nicolaas Beetslaan 5 – 7 in Driehuis. Het pand stond al enige tijd leeg toen de initiatiefnemer, Scholz Groep, het perceel in 2017 aankocht.

Het initiatief van Scholz Groep ziet toe op de sloop van het huidige pand en realisatie van:

  • 6 twee-onder-één-kap woningen;
  • 4 eengezinswoningen;
  • 6 appartementen.

Voordat het zover is, zijn er nog een aantal stappen te nemen

Locatie perceel Witte Kinderhuis vanuit de lucht gezien

Procedure

Op 17 december 2020 heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de uitgebreide omgevingsvergunning. De raad is akkoord en het besluit wordt 4 januari 2021 ter inzage gelegd zodat omwonenden hierop binnen 6 weken een schriftelijk reactie (zienswijze) kunnen geven. Na deze 6 weken wordt het ontwerpbesluit definitief gemaakt (beschikking).

Wilt u de uitgebreide omgevingsvergunning komen bekijken bij ons in het gemeentehuis? Maak hiervoor dan telefonisch een afspraak via 0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal).

 

Procedure bij ontwerpbesluit zoals beschreven in de tekst

Participatie

Bij een uitgebreide omgevingsvergunning is het gebruikelijk dat de participatiebijeenkomst door de initiatiefnemer wordt georganiseerd. Op 10 februari 2020 vond deze bijeenkomst plaats. De uitkomsten hiervan vindt u op de website: scholz.nl/driehuis .

In verband met het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM bekijkt Scholz Groep nog op welke manier zij het ingediende plan aan de buurt presenteren.