Opening Viskade

Kerstgroet "Wij wensen u een gezond 2021 toe!" - Projecten Havenkwartier & Viskade"

Werkzaamheden tijdens het project

Transformatie van de ‘Viskade’ wordt definitief.

 

Wat gaat er gebeuren?

Eind april 2020 is gestart met de metamorfose van de Viskade en de Halkade. Er is intensief overlegd met bewoners, ondernemers en betrokken partijen.

De oude houten steiger tegenover de hallen, naast Mercuur Vis, is verwijderd. Op deze plek komt een nieuwe kademuur; hierdoor komt er een stuk 'land' bij. Tussen de Halkade en het water wordt gewerkt aan een nieuwe parkeergelegenheid en ruimte voor gepaste fish & food activiteiten. Ook wordt op deze plek een verblijfsruimte gecreëerd. Inmiddels is een deel van de Halkade opnieuw ingericht en is de riolering vervangen.

De Viskade wordt een bruisend gebied voor bezoekers, dagvissers, visondernemers, winkeliers en andere ondernemers. Kortom een plek waar mensen graag komen. Je kunt er straks op een bankje van het uitzicht over de haven genieten terwijl je een visje eet.

Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden uiterlijk half november 2020 klaar.

Plattegrond Viskade IJmuiden

Waarom deze werkzaamheden?

De steiger aan de Vissershaven en de openbare ruimte aan de Halkade waren al enige tijd aan vervanging toe. Het was de wens van Zeehaven IJmuiden N.V. om in samenwerking met de gemeente Velsen hier ook een kade te realiseren. Wij waren dan ook zeer verheugd dat Beens groep en haar partners Iv-Infra en Hosper, na een aanbestedingsprocedure, zijn gecontracteerd voor de uitwerking van een plan voor een kade en de omgeving. Deze partij is ook de beoogd uitvoerder van het plan.

Het project komt voort uit de gebiedsvisie Havenkwartier. In grote lijnen komt het er op neer dat de openbare ruimte van de Halkade tussen de Dokweg en de Kruitenstraat een flinke opknapbeurt krijgt. Het realiseren van dit project is mede mogelijk door een bijdrage van de Provincie Noord-Holland.

 

Alle mensen die meewerken aan het project Viskade

 

Havenkwartier

De Viskade is onderdeel van het project Havenkwartier.