Wat gaat er gebeuren?

Noodzakelijk groot onderhoud van de weg biedt de gelegenheid om de verkeerssituatie op deze doorgaande route te verbeteren. De grootste verandering is de aanleg van een rotonde op de huidige kruising Zeeweg/Minister van Houtenlaan/Waterloolaan. De verwachting is dat het verkeer hierdoor beter kan doorrijden en het minder onveilige situaties oplevert. Ook komen er vrijliggende fietspaden bij de rotonde die aansluiten op het fietspad langs de HOV busbaan. Verder worden op de route de bushaltes verplaatst en komen er vrij liggende fietspaden bij de rotonde bij het IJspaleis.

De plannen zijn tot stand gekomen in samenwerking met een groep buurtbewoners en na het doorlopen van de inspraakprocedure.

 

Wanneer wordt er gewerkt?

De werkzaamheden beginnen op maandag 24 juli 2017 en zullen in totaal ongeveer 8 weken duren. In de eerste 4 weken wordt er gewerkt aan de Waterloolaan en de 2 rotondes.

Dit gebied is dan niet te gebruiken voor alle verkeer, want in tegenstelling tot eerdere berichtgeving is besloten omwege van de veiligheid  ook fietsers en brommers om te leiden.

Om te zorgen dat de afsluiting zo kort mogelijk duurt, zal er ook in de avond doorgewerkt worden.

Kaartjes van de omleidingsroutes kunt onderstaand downloaden.

Verder verwijzen wij u naar Werk in Uitvoering hierboven; waar op kaart van Velsen alle informatie is te vinden.

 

Sluipverkeer Driehuizerkerkweg

Ondanks de vele maatregelen en aangepaste verkeersregels wordt er toch flink gebruik gemaakt van de Driehuizerkerkweg  als sluiproute. Deze weg is tijdens de werkzaamheden aan de Zeeweg / Minister van Houtenlaan / Waterloolaan ingericht als alternatieve route voor de Hulpdiensten van Velsen-Zuid naar Driehuis. Vanaf vrijdag 28 juli staan er niet alleen verbodsborden maar ook verkeersregelaars  bij de hoek Aagtevonklaan/Driehuizerkerkweg richting Velsen-Zuid om te waarschuwen dat je deze weg niet in mag. Wordt deze waarschuwing genegeerd dan krijgen de automobilisten de bekeuring thuisgestuurd. Dit om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties gaan ontstaan voor fietsers, voetgangers en bewoners van de Driehuizerkerkweg.

Connexxion – omleiding buslijnen 3 en 280

Tussen 24 juli en 19 augusutus worden de buslijnen 3 en 280 door Connexxion tijdelijk omgeleid. Lijn 3 gaat rijden via de nieuwe busbaan. Buslijn 280 (van en naar Amsterdam) gaat via de Stationsweg en dan N208. Voor eventuele vragen over het openbaar vervoer kunt u bellen naar telefoonnummer 0255 – 567964. Informatie over busomleidingen en tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl of www.connexxion.com.

 

Gerelateerde downloads

PDFOmleidingsroute Driehuizerkerkweg.pdf

PDFOmleiding brommers en fietsers.pdf

PDFCalamiteitenroute hulpdiensten vanaf Velsen zuid naar Driehuis.pdf