Kruispunt Kanaaldijk De Geul

Het kruispunt Kanaaldijk De Geul staat bekend als een gevaarlijk kruispunt waar vaak aanrijdingen tussen auto's plaatsvinden. Ook de oversteek voor fietsers is gevaarlijk.

Lees meer over Veilig maken kruispunt Kanaaldijk en De Geul

 

De Rauwe Loper

Het doel is de herkenbaarheid van IJmuiden te vergroten en bezoekers, cruisetoeristen en de inwoners een welkom gevoel te geven.

Lees meer over De Rauwe Loper

 

Fidelishof

De leegstaande Laurentiuskerk is gesloopt om plaats te maken voor 8 eengezinswoningen in de vorm van een hofje. 

Lees meer over Fidelishof

 

Havenkwartier

Het project Havenkwartier is erop gericht om het unieke karakter van het havengebied van IJmuiden en de entree vanaf de cruiseferry te versterken.

Lees meer over Havenkwartier

 

Kustplaats IJmuiden aan Zee

Samen met partners gaan we aan de slag om rondom de zeejachthaven een kustplaats te realiseren met gevarieerde woningen, aantrekkelijke horeca, detailhandel, culturele en recreatieve voorzieningen.

Lees meer over Kustplaats IJmuiden aan Zee

 

Oud-IJmuiden

De gemeente, ontwikkelaar BPD, Woningbedrijf Velsen en Velison Wonen werken samen aan vernieuwde woningbouw in Oud-IJmuiden.

Lees meer over Oud-IJmuiden

 

Zuiderkruisstraat 

Het pand aan de Zuiderkruisstraat is aan vervanging toe. Gebroeders Dillmann B.V. wil hier huurappartementen bouwen. Eerst moet er een bestemmingplan worden opgesteld.

Lees meer over Zuiderkruisstraat

 

Pionieren in IJmuiden

Op verschillende locaties in Velsen verkoopt de gemeente kavels waar u zelf uw huis ontwerpt en bouwt.

Lees meer over Pionieren in IJmuiden

 

Offshore Wind

Met Offshore Wind wil Velsen een slim pakket met acties samenstellen die de groeiende offshorewindenergie een extra zetje geven.

Lees meer over Offshore Wind

 

Van Pont tot Park

Met de gebiedsvisie Van Pont tot Park wil de gemeente inzetten op vernieuwing van het gebied tussen het Pontplein en het Stadspark. Ingezet wordt op vernieuwing van de woningvoorraad, het verruimen van het woningaanbod en het compacter maken van het winkelcentrum rond de Lange Nieuwstraat en een horecaplein op Plein 1945.

Lees meer over Van Pont tot Park

 

Dokweg 14

Voor het pand aan de Dokweg 14 is een plan ingediend voor de realisatie van een shortstayhotel. Eerst moet er een bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Lees meer over Dokweg 14

 

Zeeweg

Gemeente Velsen gaat groot onderhoud uitvoeren aan de Zeeweg in IJmuiden. Vlak vóór de T-splitsing bij de Heerenduinweg tot net na de kruising met de Willemsbeekweg.

Lees meer over Zeeweg