Samen leren, samen sporten!

De Ring 1

Logo De Ring

 

Het project de Ring is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Velsen en Stichting BBV voor het realiseren van sporthal Zeewijk, basisschool De Zandloper en peuterspeelzaal Humpie Dumpie.
In het nieuwe gebouw krijgen de scholen nieuwe frisse namen. Basisschool De Zefier is de nieuwe naam voor De Zandloper. Zoeff! is de nieuwe naam voor Peuterspeelzaal Humpie Dumpie.

Beweegplein

Vanaf de start van de nieuwbouwplannen ligt er een wens van de scholen om het binnen- en buitenschoolse sportaanbod met elkaar te verbinden. Een beweegplein is een groot plein met ingerichte vlakken dat uitnodigt om te gaan sporten, te spelen en te bewegen. Het sluit aan bij het profiel van de sportactieve brede school en peuterspeelzaal.
Op het plein komt een sportveldje met een renbaan er om heen, met daarnaast verschillende speeltoestellen die uitdagen tot bewegen zoals een klim- en klauter- parcours. De peuters krijgen een eigen pleintje en de rest van het plein wordt openbaar, zodat ook de buurt er gebruik van kan maken. Op het plein komen bomen en diverse betonnen zitranden die aansluiten op de architectuur van het gebouw. Het beweegplein is ook na schooltijd als speelplek openbaar toegankelijk.

Sporthal Zeewijk

 

Sporthal Zeewijk

In de nieuwe sporthal is aandacht voor verbondenheid tussen de sporters en het publiek. Architect Jellema bedacht een tribune die een bepaald contact mogelijk maakt tussen het publiek en de sporters en tegelijkertijd ideaal is voor instructie tijdens het bewegingsonderwijs. Ook is er een uitstekende horeca voorziening, zodat je nog een drankje kan doen na afloop van het sporten. De hal is in drie delen te splitsen, waardoor de ruimte optimaal gebruikt kan worden en schoolklassen ongestoord tegelijkertijd kunnen sporten. Elk deel krijgt twee eigen kleedkamers en een extra ruimte voor een gymdocent, scheidsrechter of trainer.

Overdag maken vooral de scholen gebruik van de sporthal; na schooltijd en in het weekend kunnen verenigingen en particulieren er terecht. Woensdag 18 maart krijgen de (vak)leerkrachten van de scholen en de sportverenigingen een rondleiding in de nieuwe sporthal. Tevens krijgen ze dan instructie over het veilig gebruik van het sport- en spelmateriaal en alle mogelijkheden die dat in zich heeft.

Voor informatie of reserveringen kunt u gebruik maken van www.sportloketvelsen.nl of 0255-567666.

Inrichting openbare ruimte

De eerste plannen zijn na de particpatiebijeenkomst op 14 november 2013 met het wijkplatform en de bewoners door de gemeente bijgesteld. We zijn zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan de eisen en wensen vanuit de buurt, maar moeten ons ook houden aan de eisen vanuit de gemeente. Dit noemen wij participatiemodel B. Dit model is verder uitgewerkt en aanbesteed (zie tekening buitenruimte onder downloads).
 

Meer informatie

Heeft u een vraag over het project De Ring? Neem dan contact met ons op via een e-mail naar dering@velsen.nl of via het telefoonnummer 0255-567200. De projectleider van het project De Ring, de heer Steven Lehman, staat u graag te woord.

PDFTekening buitenruimte De Ring

PDFVoortgangsbericht maart 2015

PDFRectificatie voortgangsbericht maart 2015

Hieronder treft u de uitnodiging aan betreffende het formele startmoment voor de gezamelijk te ontwikkelen accommodatie De Ring te IJmuiden (downloads).

PDFArtikel in blad warmtepompen De Ring

PDFUitnodiging bewoners

PDFNieuwsbrief De Ring

PDFVoortgangsbericht december 2013

De Ring bord