Zondag 23 april aflevering 2 TV programma Plein 45

Vanaf zondag 23 april komt RTV Seaport met deel 2 van het nieuwe tv-programma Plein 45. Dit programma geeft duiding aan de politieke actualiteit en belangrijke ontwikkelingen in de gemeente Velsen en de regio.

Logo plein 45

Plein 45 laat zien welke belangen en afwegingen ten grondslag liggen aan beleid en politieke besluitvorming en wat de impact hiervan is op de lokale en regionale samenleving.

Plein 45 bestaat uit drie blokken interviews van circa 20 minuten.

  • In het eerste blok spreekt vanuit het college Annette Baerveldt over de geactualiseerde kustvisie en het impulsproject kustplaats IJmuiden aan Zee. Met Robert te Beest wordt gesproken over welzijn, kunst en cultuur.
  • In het tweede blok vertellen Danielle van der Mark en Steef Hammerstein over Techport / Technolab en het nieuwe informatiecentrum bij de sluizen SHIP.
  • In het derde blok zijn de fractievoorzitters van de gemeenteraad Jeroen Verwoort (VVD), Robert van Koten (SP), Annekee Eggermont (CDA) en Bram Diepstraten (VelsenLokaal) te gast. Zij worden geïnterviewd over de verdere samenwerking tussen Velsen, Heemskerk en Beverwijk en over het onderzoek uitgevoerd door de Rekenkamercommissie naar burger- en overheidsparticipatie.

De tweede aflevering van Plein 45 wordt uitgezonden via Ziggo-kanaal 40 van RTV Seaport op zondag 23 april om 20 uur. Herhalingen zijn er op ma 24 april om 10u, di 25 april om 20u, wo 26 april om 10u, do 27 april om 16u, vr 28 april om 20u en za 29 april om 16u. Daarnaast is het programma vanaf zondagavond op elk gewenst moment te zien via Uitzending Gemist op www.rtvseaport.nl