Werkzaamheden kruispunt Plein1945/ De Noostraat

Op maandag 3 april 2017 starten in IJmuiden werkzaamheden aan het kruispunt Plein 1945 / De Noostraat en een gedeelte van de Zoutmanstraat en de Raadhuisstraat. De werkzaamheden duren tot medio mei 2017. In deze periode is dit kruispunt tijdelijk afgesloten. Het gemeentehuis is bereikbaar via een omleiding. De Lange Nieuwstraat is open maar alleen bereikbaar via de Zeeweg.

Wat gaat er gebeuren?

Het is een van de laatste werkzaamheden aan de reconstructie Lange Nieuwstraat. De genoemde kruising wordt opnieuw ingericht, krijgt nieuwe asfalt en de entree naar de  Raadhuisstraat wordt ingericht als 30 km gebied.

 

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werkzaamheden is er op het kruispunt geen autoverkeer mogelijk. Het doorgaande autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid De omleidingen worden met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers worden via de omliggende wegen omgeleid. Ook dit wordt met bebording aangegeven. Het is voor voetgangers wel mogelijk om langs het werk te lopen en de woningen en winkels te bereiken.

  • Het doorgaande autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Willebrordstraat en de IJmuiderstraatweg
  • Het inkomende verkeer richting centrum/winkels komende vanaf de Stationsweg wordt omgeleid via de Minister van Houtenlaan, Zeeweg, Plein 1945 en Lange Nieuwstraat.
  • Het doorgaande verkeer komende vanaf de Stationsweg richting Zeewijk wordt omgeleid via de Stationsweg, Minister Van Houtenlaan en Heerenduinweg.
  • Het uitgaande verkeer vanuit Zeewijk wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Planetenweg / Gijzenveltplantsoen en Heerenduinweg, Verkeer vanaf de rotonde Lange Nieuwstraat kan ook via de Merwedestraat richting de Heerenduinweg of via de Lange Nieuwstraat/ hoek Plein 1945 rijden.

 

Openbaar vervoer Connexxion

Tijdens de werkzaamheden worden de lijndiensten van Connexxion omgeleid. Dit geldt voor de buslijnen 3, 74, 75 en 82. Buslijn 75 rijdt vanaf zondag 2 april via de nieuw aangelegde busbaan. Meer informatie over busomleidingen en tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl of www.connexxion.com.