Start laatste fase werkzaamheden Lange Nieuwstraat

Op maandag 9 januari 2017 start de 5e en laatste fase van de werkzaamheden reconstructie Lange Nieuwstraat in IJmuiden. Het gaat over het deel van de Lange Nieuwstraat met het kruispunt Plein 1945 (tussen de De Noostraat en de Willemsbeekweg). De werkzaamheden duren tot eind maart 2017 en worden, in opdracht van de gemeente Velsen, uitgevoerd door BAM Infra Wegen.

Wat gaat er gebeuren?

De kruising Plein 1945/Lange Nieuwstraat/Zeeweg wordt tijdelijk afgesloten. Na afloop van de werkzaamheden heeft de Lange Nieuwstraat één nieuw wegprofiel met vrij liggende fietspaden, vanaf de rotonde Planetenweg tot aan Plein 1945. Bij de kruising worden verkeerslichten geplaatst zodat fietsers en voetgangers hier veilig kunnen oversteken van en naar de J.P. Troelstraweg. Ook de HOV-bus steekt hier straks de weg over. Dit is niet mogelijk voor het overige autoverkeer.

Verkeersmaatregelen

Op de kruising is tijdens de werkzaamheden geen autoverkeer mogelijk. Het doorgaande autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Heerenduinweg. De omleidingen worden met borden aangegeven. Fietsers en bromfietsers worden via de omliggende wegen omgeleid. Ook dit wordt met bebording aangegeven. Het is wel mogelijk voor voetgangers om langs het werk te lopen en de woningen en winkels te bereiken.De volgende verkeersmaatregelen gelden vanaf 9 januari 2017

  • Het inkomende verkeer richting centrum/winkels komende vanaf de Stationsweg wordt omgeleid via de De Noostraat, Raadhuisstraat en Kalverstraat.
  • Het doorgaande verkeer komende vanaf de Stationsweg wordt omgeleid via de Stationsweg, Minister Van Houtenlaan en Heerenduinweg.
  • Het uitgaande verkeer vanuit Zeewijk wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Planetenweg / Gijzenveltplantsoen en Heerenduinweg, Verkeer vanaf de rotonde Lange Nieuwstraat kan ook via de Merwedestraat richting de Heerenduinweg rijden.
  • Verkeer richting Marktplein en Kennemerlaan kan via de Spaarnestraat rijden.

Openbaar vervoer Connexxion

Tijdens de werkzaamheden worden de lijndiensten van Connexxion omgeleid. Dit geldt voor de buslijnen 3, 74, 75 en 82. Meer informatie over busomleidingen en tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl of www.connexxion.com. Voor eventuele vragen over het openbaar vervoer kunt u bellen naar telefoonnummer 0255-547964.

Downloads plattegronden auto en Connexion