Wij verzoeken u om de coronamaatregelen na te leven en thuis te blijven.
Wel kunt u vanaf zonsopgang tot zonsondergang de Vlag half stok hangen.

Uiteraard zal de gemeente de Nederlandse vlag half stok hangen en wordt er een oproep gedaan aan alle inwoners om dit voorbeeld te volgen.

Op 4 mei herdenken we ieder jaar de oorlogsslachtoffers. Ook dit jaar wil de gemeente Velsen de herdenking niet voorbij laten gaan. Daarom is het programma voor 4 mei aangepast en zonder publiek.

Om deze herdenking te delen met alle inwoners van Velsen is geregeld dat er een live uitzending plaatsvindt vanaf 17.00 uur via RTV Seaport en Facebook. Hier kunt u de toespraak, een samenvatting van de kransleggingen en onthullingen van de plaquettes van Jan Bonenkamp en Freddie Oversteegen op verschillende begraafplaatsen volgen. De uitzending wordt herhaald tot 20.00 uur. Wij verzoeken u nadrukkelijk om de coronamaatregelen in acht te nemen en dus niet buiten te verzamelen om samen te herdenken.

Klik op de link om de toespraak van burgemeester Frank Dales op 4 mei 2021 terug te kijken. 

Onthulling plaquettes Freddie Oversteegen en Jan Bonekamp

Speciaal voor 75 jaar vrijheid is er een plaquette ontworpen voor verzetsstrijders Freddie Oversteegen en Jan Bonekamp. Op begraafplaats De Biezen in Sanpoort-Noord is de dochter van Mw. Freddie Oversteegen aanwezig bij de onthulling van de plaquette door de burgemeester. Op de Westerbegraafplaats in IJmuiden onthult Conny Braam de plaquette in aanwezigheid van wethouder Bram Diepstraten.

Vanwege de coronamaatregelen vinden de onthullingen zonder publiek plaats. Er worden bloemen gelegd en de onthullingen worden opgenomen.

Bevrijdingsdag

In verband met de coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten op 5 mei afgelast.