Velsen klaar voor 2025

Velsen klaar voor 2025

Op maandag 16 mei is het traject Visie op Velsen 2025 officieel afgerond in het Tata Steel Congrescentrum.

Burgermeester Franc Weerwind bedankte in zijn opening alle ondernemers, onderwijsinstellingen, burgers, ruim 600 kinderen van de basisschool en de gemeenteraadsleden voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de gekozen visie: Kennisrijk werken in Velsen.

De bijeenkomst stond in het teken van de afsluiting van een interactief visievormend traject. Directeur KVSA Frans Baud, rector Ruud Porck van het Technisch College Velsen en Stadsschouwburgdirecteur Jacob Bron gaven om uiteenlopende redenen aan deze visie te omarmen. De heer Baud vanwege het voortbouwen op sterke economische pijlers als de haven- en staalindustrie en het toerisme. De heer Porck is enthousiast over de impulsen voor educatie en de kennisindustrie. En de heer Bron ziet kansen voor een breed en gevarieerd cultureel aanbod, ook voor nieuwe inwoners.

Tegelijkertijd was de bijeenkomst ook het startsein voor het werken aan de realisatie van deze visie. Burgermeester Weerwind verwoordde het aldus: ‘We sluiten vanavond een boeiend en creatief proces af. Misschien denkt u, we zijn klaar! Dat klopt in zekere zin ook. Maar eigenlijk begint het pas. Nu gaan we de visie waarmaken. Wij zijn er klaar voor.’

Klik hier voor een uitgave van het boekje Kennisrijk werken in Velsen.

Foto: Johan van de Wijngaart en Koeweiden Postma.

18-05-2011
Thema Visie op Velsen 2025, 2011

Zoeken

Waarmee kunnen wij u helpen?

Of bel ons op: 140255

Nieuwsarchief